1 de febr. 2011

Twitter a l'Escola?

Benvolguts companys i companyes, ja sóc una piuladora més! Qui ho hauria dit! Potser l'insistència d'@orillevat, o potser perquè cada cop més m'adono de la importància que tenen les noves tecnologies a l'aula han fet que jo em fes un Twitter.

Jo de moment diferencio entre Primària i Secundària. La meva experiència em diu que a Primària les noves tecnologies són, ara per ara, les Smart Boards. Tot i així hi ha un munt de mestres a les xarxes com Twitter (#educació o #docents) o Facebook (grup de "docentes") que comparteixen tots els seus coneixements i el més important, intercanvien opinions i bones pràctiques. Fins i tot s'estan creant Wikis amb directoris per docents: Twitter4teachers i EduTwitter, ambdós parlen de microblogs i de com aplicar les xarxes socials a l'aula.

Ara bé, a la secundària ja es poden començar a posar en pràctica l'ús de les xarxes socials i les noves tecnologies a l'aula i amb els alumnes. A la web SmartBlogs Liz Perman fa referència a la xerrada i mètodes de Kathy Schrock. Cliqueu aquí per veure els tutorials. Amb alumnes de secundària es pot treballar: personatges històrics, escriure una història entre tots, o practicar les llengües estrangeres entre molts d'altres exemples.

3 comentaris:

  1. El tema de crear personatges ficticis (històrics o no) ja em va agradar molt quan el vaig sentir i des de llavors m'han arribat veus de molta gent que ho ha provat.

    Segueixo esperant però, que la quantitat d'alumnes meus que tenen twitter superi als que no en tenen, així serà més fàcil endegar una proposta com aquesta.

    ResponElimina
  2. Felicitats per la teva nova faceta virtual!
    I pel bloc també!

    Una abraçada

    ResponElimina
  3. una bona manera d'utilitzar el twitter a Primària i més concretament a cicle superior, és aprofitar els 140 caràcters per treballar la tècnica del resum i l'expressió escrita (oracions, signes de puntuació, etcètera...)

    ResponElimina