18 de febr. 2011

Fomentar la LECTURA

Fa pocs dies va sortir un comunicat on el Departament de Cultura presenta un Pla de Foment de la Lectura. Si senyors! Sembla que ens haurem de posar les piles en això de llegir.

A l'escola estem preocupats per l'expressió escrita. Tot i fer un curset sobre el tema sempre arribem a la mateixa conclusió: Hi ha diversos factors que incideixen en l'expressió escrita i un d'ells és la lectura.

Els beneficis de la lectura són infinits...Ajuda a ampliar el vocabulari, millorar l'expressió oral, i fins i tot potenciar la imaginació i la creativitat. Donem tot això per fet i sovint oblidem maneres de treballar-ho al dia a dia. Adelaida Cabo Pavía ens mostra en el seu treball "Animación a la Lectura" diverses maneres de potenciar la lectura a l'escola. Activitats fora de la rutina que ens ajudaran a crear un gust pels llibres. Jo em quedo amb tres:

IDEES PER POTENCIAR LA LECTURA A L'ESCOLA

1. Setmana del CÒMIC

2. Un llibre, un VIATGE: crear 3 entorns imaginaris diferents a l'escola i que per poder passar d'un món a un altre hagis de segellar el teu passaport lector llegint llibres.

3. La POESIA s'ha escapat: Crear el personatge de la "poesia" i fer que s'escapi per l'escola.


Per treure ferro a l'assumpte us deixo un divertit vídeo que em va passar una companya de l'escola :-)

2 comentaris:

  1. Boníssim! Tens tota la raó... legir, llegir, llegir, BÀSIC! La idea dels tres entorns és molt bona! Me l'apunto!

    ResponElimina
  2. L'anònim anterior sóc: la Laia del cole. Me oblidat de signar :p
    Laia (ara sí)

    ResponElimina