8 de gen. 2011

Regals i joguines


Molt se n'ha parlat aquest dies sobre els regals. Els nens i nenes han rebut regals del Tió, del Pare Noel i dels reis Mags. Saturació de regals diria jo. Desembolicar, obrir capses, tirar...

Ara les vacances de Nadal ja s'han acabat i és el moment de tornar a l'escola i de reflexionar. El proper dilluns molts nens i nenes podran portar la joguina que més els ha agradat, la seva preferida. Potser será educativa com un trencaclosques, un joc de taula o un llibre. O potser tindran més èxit els bakugans, les nancys i les pel·licules de video.


Un bon exercici el primer dia d'escola és treballar sobre què ens han regalat i perquè. Felipe Blasco, en el seu bloc Eplion, ens proposa una activitat anomenada "El regal Misteriós". És tracta d'omplir un formulari on pregunta caracterítiques del teu regal preferit. Quan tots els alumnes han respòs el formulari es recull i es torna a repartir de forma aleatòria. L'alumne ha d'endevinar quin és el regal preferit de qui li hagi tocat.

"El Millor Record" és un exercici per treballar les emocions i valorar aquells moments que hem viscut deixant de banda tot el materialisme que ens envolta. Es tracta de pensar coses, moments i situacions que ens hagin fet feliços. És un exercici que es pot començar a fer de forma oral i acabar amb un treball d'expressió escrita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada