27 de gen. 2011

Brown Bear, Brown Bear


Eric Carle és autor de diversos llibres com "The Very Hungry Caterpillar", "The very busy Spider" i "The grounchy Ladybug". En tots ells hi trobem ua perfecta conjunció entre text i il·lustració.

Amb els meus alumnes de P5 estic treballant el conte "Brown Bear, Brown Bear". El conte és ben simple, un ós que veu a un ocell i un ocell que veu a....i així fins arribar a 8 animals. És curiós com els alumnes ja han memoritzat l'estructura "What do you see?", només mentre jo explicava el conte.

M'agradaria compatir amb vosaltres la programació que tinc feta per aquesta unitat, així doncs deixo aquí diverses propostes per treballar el conte.


VIDEO DEL CONTE (VERSIÓ CANTADA AMB MOVIMENTS)






FITXA PER PINTAR ELS ANIMALs

Per Andrea Giménez


ACTIVTATS I JOCS

TheVirtualVine té moltíssimes propostes. Per als meus alumnes de P5 i donat que som molts a classe he triat 3 activitats:

1) Joc de Categorització. Utilitzant el suport de Flashcards a la pissarra.
Farem 3 columnes: No Legs / 2 Legs / 4 Legs
Classificarem els animals segons quantes potes tinguin.


2) Joc de seriació. Utilitzant el suport de Flashcards (en aquest cas repetides) a la pissarra.
Demanarem als alumnes de fer una série fàcil A/B o bé A/B/C

3) Joc del Personatge Preferit del Conte. Treball fet en cartolina o mural.Fer una graella amb els personatges i amb tants espais com nombre d'alumnes tinguem. L'autora del post, Cindy, ens recomana no posar el Bear com a personatge, ja que sovint és el preferit de tots els infants.

De moment això és tot... Mireu qui també llegeix el conte...



24 de gen. 2011

150 Recursos

Hace ya un par de semanas Marc Ambit me envió un blog interesante y muy útil para maestros.

El blog se títula Junadon.Innovación y conocimiento. En él hay un post sobre recursos para maestros. Generalmente son "generadores", webs con programas que tienen plantillas de ejercicios, mapas, cuentos y todo tipo de juegos didáctidos con la finalidad de aprender vocabulario. Se introducen las palabras deseadas para crear tu propio ejercicio. Muy fácil de usar, muy fácil de gustar.



Los maestros debemos tomar inicitiva frente a las nuevas tecnologías y usarlas en nuestro beneficio. Usemóslas para motivar de diferentes formas al alumnado. Webquests, juegos interactivos, todo sirve para presentar de diferente manera el mismo contenido. Aunque quizás la letra pequeña sea que debamos invertir muchas horas en casa...y claro está no todo el mundo puede, o tal vez quiera. Yo de momento, como me divierte lo haré, como tantos otros compañeros en la red..


16 de gen. 2011

Racó de Lectura

Els nens i nenes comencen la lectura com una aventura. La lectura en les seves primeres etapes pot ser un exercici difícil i que requereix concentració. Cal anar poc a poc i sobretot compartir amb ells la seva aventura. Fer-ho important és necessàri per la seva implicació, per agafar el gust per la lectura, aquest que de vegades costa tant. És per això que sovint a les escoles es crea el Racó de Lectura. Ha de ser un espai tranquil, acollidor i amb bona llum per poder gaudir d'un bon conte.

A casa els podem animar creant també un espai especial per a ells. Aquesta proposta la fa Kojo Designs. En el seu blog ens mostra les instruccions per crear aquest Racó de Lectura. Un espai on hi tinguin els seus llibres, un bon coixí i fins i tot una manteta per tapar-se si fa fred.
Vist a Kireei

8 de gen. 2011

Regals i joguines


Molt se n'ha parlat aquest dies sobre els regals. Els nens i nenes han rebut regals del Tió, del Pare Noel i dels reis Mags. Saturació de regals diria jo. Desembolicar, obrir capses, tirar...

Ara les vacances de Nadal ja s'han acabat i és el moment de tornar a l'escola i de reflexionar. El proper dilluns molts nens i nenes podran portar la joguina que més els ha agradat, la seva preferida. Potser será educativa com un trencaclosques, un joc de taula o un llibre. O potser tindran més èxit els bakugans, les nancys i les pel·licules de video.


Un bon exercici el primer dia d'escola és treballar sobre què ens han regalat i perquè. Felipe Blasco, en el seu bloc Eplion, ens proposa una activitat anomenada "El regal Misteriós". És tracta d'omplir un formulari on pregunta caracterítiques del teu regal preferit. Quan tots els alumnes han respòs el formulari es recull i es torna a repartir de forma aleatòria. L'alumne ha d'endevinar quin és el regal preferit de qui li hagi tocat.

"El Millor Record" és un exercici per treballar les emocions i valorar aquells moments que hem viscut deixant de banda tot el materialisme que ens envolta. Es tracta de pensar coses, moments i situacions que ens hagin fet feliços. És un exercici que es pot començar a fer de forma oral i acabar amb un treball d'expressió escrita.

2 de gen. 2011

ARA mestres

El nou diari ARA ha apostat fort per l'educació, i un bon exemple són les dues seccions ARA Mestres i ARA Criatures que podem trobar-hi tant a la seva edició en paper com en el seu web.

L'ARA Mestres és una secció dedicada a la docència que s'imparteix al nostre país, i dins hi conté tota una sèrie d'articles, opinions i blocs relacionats amb el món de l'educació i en especial dels mestres.

El dissabte surt el suplement ARA Criatures, el qual ens fa una aproximació als temes més actuals relacionats amb els més menuts. També hi trobem blocs, opinions i consells pels pares i mares novells.

En Carles Capdevila, director del diari, és una persona compromesa amb el món educatiu i així ho demostra amb la seva contribució i la seva voluntat en que l'educació sigui un eix important en el diari.

Des d'aqui, jo, com segur molts d'altres mestres, li agraïm la seva petita aportació a fer gran la nostra comunitat. Donar a conèixer què fem i què en pensem sobre els temes d'actualitat. Amb aquest web i aquesta secció s'aconsegueixen crear lligams i ponts entre families i educadors, tant necessàris avui en dia.