19 de gen. 2012

PDI a les aules

Benvolguts companys i companyes, aquest any estic introduint el recurs de l'Smart Board als aprenentatges dels alumnes de l'escola. I per fer això m'haig de documentar.


Ara ja fa 3 anys als Estats Units ja es començaven a veure Smart Boards a les aules. Jo hi era, i us puc ben assegurar que anaven tant perduts com ens podem sentir avui en dia aquí. Ara han arribat a les escoles catalanes i per més voltes que hi dono, només hi veig avantatges. Si bé és cert que el professorat necessita una formació prèvia, el recurs en si és molt engrescador.

Avui dia tenim iPads, SmartPhones i un munt d'objectes que a més de ser digitals són funcionals. Els veiem a tot arreu i els nostres alumnes si encara no en tenen, en tindran aviat. Tenir pissarres digitals a l'aula implica un esforç de la comunitat educativa per posar-se al dia, per actualitzar-se, i jo crec que la recompensa la trobarem en els índex d'aprenentatge dels alumnes.

De moment he trobat SMART EXCHANGE, una web on s'intercanvien recursos i presentacions de diverses assignatures i cursos. A més el mateix programa NOTEBOOK, molt útil per a la creació de recursos, té una galeria infinita. Es poden crear exercicis molt fàcil i molt útils.

De moment recomano utilitzar el portal edu365.com per diverses activitats de matemàtiques i contes. Els alumnes poden fer els mateixos exercicis JCLIC però amb pissarra digital.

Per acabar us deixo un enllaç que he trobat a webs.uvigo.es on hi ha 150 EINES GRATUÏTES PER CREAR MATERIALS EDUCATIUS AMB LES TIC.

Tant aviat com pugui aniré penjant més recursos per les PDI.

1 comentari:

  1. Al portal Alexandria, des de la xtec, en trobaràs molts fets en els cursos telemàtics! Estàn molt bé!

    ResponElimina