30 d’abr. 2011

Proyecto AGREGA

A través del blog de MisterWong he podido encontrar materiales muy útiles. El trabajo esta realizado por un grupo de asesores para la formación del profesorado en la región de Murcia (Aula de teleformación en Murcia). Estos recursos se encuentran dentro del proyecto Agrega del Ministerio de Educación, que pretende ser una herramienta útil para los maestros a fin de integrar las nuevas tecnologías en el aula.



En el blog encontramos un apartado de "Recursos Educativos en MisterWong". En el apartado de "Infantil" hay varios contenidos para todas las áreas para ser utilizados con la pizarra digital. Me ha gustado especialmente la presentación de los vídeos de inglés, dibujos limpios y claros y además la tipología de letra permite a los más pequeños comprender lo que leen.



Imagen de la web Agrega

26 d’abr. 2011

Pensar en educar i pensar com fer-ho

El passat diumenge Tv3 va emetre el reportatge 30Minuts: "Notes d'Educació" en el que es reflexionava sobre el sistema americà i finlandès i sobre què podríem millorar nosaltres. Les meves conclusions varen ser les següents: Més professionalització, més formació i més inversió donen resultat.

Sóc de l'opinió que a Catalunya invertim poc temps en pensar. Pensar en educar i pensar com fer-ho. Els canvis que fem, el projectes a curt termini són pedaços que posem dia rere dia. Necessitem un canvi d'objectiu. Professionalitzem valorant des de dins la feina dels mestres, creem grups de formació i sobre la inversió....bé, estem de retallades,no? A Finlàndia es considera el mestre un pare de l'aprenentatge i als Estats Units un líder i comunicador professional, perquè no? Mirem, comparem i copiem models que se'ns escaiguin.

Sra. Rigau, necessitem una líder, com en Pep amb el Barça, que ens faci creure que encara que caiguem ens tornarem a aixecar, perquè allò que fem és important i perquè tenim a les nostres mans el futur d'un país.

15 d’abr. 2011

I spy BOTTLE

Qui no ha jugat al joc "I spy with my little eye...".

Doncs remenant per internet he trobat una versió que posaré en practica ben aviat. A més, per aquells que sou pares i mares, és un joc que podeu crear en un dia de pluja. Es tracta de trobar poc a poc els elements dins l'ampolla.

Per fer una I SPY BOTTLE cal:

- 1 ampolla de plàstic
- arròs, sal, llenties (que faran d'emplenament)
- petits tokens o flashcards* que s'hauran de trobar.

(Sobre els tokens o flashcards la varietat és infinita.Podeu fer petits papers plastificats amb paraules, si aprenen a llegir, amb taules de multiplicar, o amb fotos de la familia. )


En l'elaboració seguirem els següents passos:

1. Emplenar l'ampolla de llenties.
2. Tirar-hi els tokens o les flashcards
3. Tancar l'ampolla
4. Sacsejar l'ampollar per tal que els tokens queden camuflats.

La web Chasing Cheerios en presenta unes mostres genials amb el conte Brown Bear, Brown Bear.


10 d’abr. 2011

Vancances d'estiu

Eterna pregunta...què fer amb els fills a les vancances?

D'opcions n'hi ha varies, i per gustos colors. A mi m'agradaria parlar-vos dels Summer Camps. Els Summers Camps són colònies d'estiu amb un teixit anglès. Les colònies d'estiu són un clàssic de tota la vida. El seu secret és ser espais on els infants creixen de forma increíble, creixen com a persones. Durant cinc, deu o quinze dies els vostres fills fan nous amics, comparteixen i sobretot juguen. Paren taula, es fan el llits i tantes altres coses que costen de creure. Si a tot això li sumem la llengua anglesa sempre n'obtindrem beneficis.

Ja fa dos anys vaig treballar com a Directora de Colònies amb Angie Ferrer i Cristina Ugalde. Elles han creat l'empresa de lleure ProjectOnLang. En el seu programa d'estiu presenten els "Summer Camps", entre d'altres. Colònies on la llengua vehicular és l'anglès i amb unes activitats realment divertides (programes de ràdio, gymkanes, obres de teatre,etc...). Jo us les recomano!

ProjectOnLang és una petita empresa que creix a passos de gegant. Compten amb una oferta d'estades a l'estranger per adolescents i també per adults,programes de reciclatge per a mestres i moltes coses més. Els trobareu al Facebook i també a Twitter.