29 de juny 2011

Com fer els deures divertits?


L'estiu és vancances. L'estiu és platges o muntanya. L'estiu es diversió. L'estiu és repàs...i això ja no agrada tant.

És convenient que els alumnes que durant tot el curs han mostrat més dificultats facin repàs durant l'estiu. La raó del repàs és ben senzilla, no parar. Es positiu seguir treballant una miqueta cada dia per no perdre l'hàbit que en alguns alumnes costa adquirir.

Ara bé, el repàs es pot fer de diverses maneres. Eviteu, si podeu, els típics llibres convencionals..."Vacaciones Santilla"...encara els recordo de quan era petita, quin torment! Feu un gir, busqueu l'atenció i la motivació. Els pares i mares heu d'empescar-vos idees perque el repàs es converteixi en quelcom que els vostres fills i filles tinguin ganes de fer, s'han de convertir en una aventura. Aqui us deixo 3 divertiments que serviràn per repassar l'anglès a més de trobar una activitat divertida i que potencia la llengua anglesa.


1. Fer un ENGLISH DIARY.
La idea és poder combinar la vivència i la practica de la llengua. El més petits poden fer frases com "I like ice cream". També podeu crear un alfabet en anglès (imatge). Els més grans ja poden construir frases i fins i tot petits textos. Fer un diari de les seves experiències a l'estiu pot ser divertit a més d'un bon record.




2. Mirar pel·licules o dibuixos en anglès
Qui no ha sentit que la "Dora" parla una mica d'anglès? Les "Tres Bessones" també! Un altre manera de fer-ho és triar la opció "English" al menú de llengua del DVD preferit dels vostres fills. El més recomanable es triar una pel·lícula que hagin vist moltes vegades, així ja saben la trama i no s'aburriran.





3. Rebre cartes d'un "penpal"
Es tracta de fer un amic per carta. El vostre fill podria rebre un dia una carta en anglès preguntant-li coses adequades al seu nivell...i seria com un amic invisible. Ho podeu fer vosaltres mateixos. Per als alumnes més grans sempre se'n pot cercar un de real (a través de veïns, coneguts o també webs).

16 de juny 2011

Jocs d'anglès: WORD GAME

Another nice game. This time learn vocabulary through very easy crosswords.


Game from Gudli web. Via Escuela25del12

10 de juny 2011

BLOGS D'EDUCACIÓ

Els nostre company de professió Felipe Blasco (@felipeblasco) ha creat un blog molt interessant. Es tracta d'una web que recull blogs educatius classificats per nivells i ordenats per actualitzacions dels mateixos. Com a mestra trobo interessant tenir una web de referència on poder trobar altres companys de professió.

Us animo a que compartiu els vostres blogs a BLOGS EDUCACIÓ


Felipe Blasco té un llarg bagatge en tecnologies 2.0 i només us diré que té més de 4 blogs oberts i actius. De tots ells jo em quedo amb EPLION, un blog d'un mestre per a mestres. M'agrada perquè és un blog senzill amb molt recursos i fitxes pràctiques que qualsevol de nosaltres podria utilitzar cada dia.

Des d'aquí, la meva enhorabona a la feina ben feta!

8 de juny 2011