3 d’abr. 2012

Escola a casa

Son moltes les famílies que creuen que un altre educació és possible. Famílies que per diverses raons creuen que educar els fills a casa por aportar un ingredient extra. Deixant a banda els motius i els punts a favor o en contra, us explico el que jo hi he trobat pedagògicament parlant.

Foto: Web Abilities 
Segueixo a través de la xarxa diverses mares americanes que eduquen als seus fills i filles des de casa. Blocs com els de Our WorldWide ClassroomCreekside Learning o Chasing Cheerios Utilitzen les xarxes socials per comunicar-se i per deixar, a mode de diari, les seves experiències. Amb això han aconseguit una xarxa increïble de mares-mestres que són pous de ciència. Són mares que eduquen segons el model Monstessori, tot molt sensorial i experimental. Sovint als seus blocs trobes un munt de recursos interessants. De vegades són experiments o exercicis que a l'aula ordinària, tal i com treballem els mestres, no es poden resoldre. Però si que et serveixen per treuren idees. Treballen tots els aspectes del currículum i es centren en el treball experimental. Sovint, si no sempre, posen sobrenoms als seus per mantenir la privacitat. 

Tot això em fa pensar en perquè hauran tancat les portes a l'educació ordinària en una escola. Em fa pensar en la rapidesa en la que treballem, en que els nanos de P3 aviat sabran llegir i escriure si correm tant. Cal pensar en si experimentem prou, en si els deixem el seu temps per treure'n les conclusions o si hem de córrer perquè entra l'especialista. Cal pensar si tot allò que fem ho fem bé i si hi ha maneres de millorar-ho. Aquí ho deixo. 

Per saber-ne més sobre Home Schooling clickeu aquí.