31 d’ag. 2011

Math Addition

Introduïr les matemàtiques en anglès es quelcom que podem fer de mica en mica.

Al blog Anglès365 hi ha una activitat que em sembla interessant compartir. Videos de Youtube on hi surten operacions matemàtiques elementals. Es pot utilitzar com a exercici de classe si abans no surti el resultat s'atura la projecció.

25 d’ag. 2011

"L'HORA LLIURE", lleure per petits i grans.

A "Espai i Lleure" han tingut una bona pensada. El grup de mares i pares que formen aquesta associació han donat resposta a una necessitat real de les families. Han creat un espai on els més petits poden jugar mentre els pares i mares tenen una estona per ells.

L'Hora Lliure es troba al bell mig de Gràcia i gaudeixen d'un bonic espai on hi ha sales de joc, espais polivalents i una petit rebost de menjar saludable per fer el berenar.

A més els cap de setmanes faran un munt d'activitats per al menuts i també per els més grans. Aniversaris, casals i tallers. Hi ha tallers permanents i d'altres puntuals. Si en voleu saber més sobre els tallers clickeu aquí.

Imatge cedida per "L'hora Lliure"

17 d’ag. 2011

Visitant escoles d'Indonèsia

I'm back! Després d'unes bones vacances torno a escriure i a reflexionar sobre l'educació. Tornaré a cercar materials, a compartir-los i a crear-ne de nous. El nou curs proposa nous reptes i ara ja tinc les piles carregades per posar-me en marxa.

Aquest estiu he tingut l'oportunitat de visitar Indonèsia i he pogut veure d'aprop diverses escoles al pais. Me "colat" per veure com treballen, com viuen l'educació desde allà.

Vaig veure l'escola de Primaria de Gili Meno i tot i estar construïda per una ONG l'any 2007 es veia molt pobre. A les illes els alumnes feien horari de 8 del mati a 12 del migdia.













Gili Meno Primary School. Classe de CI En una classe de de CM


L'escola de Jakarta era una escola de ciutat. Va resultar que Barack Obama hi havia assistit durant dos anys quan era petit. La mestra d'anglès, Emi Katemi, em va ensenyar les diferents classes i projectes d'anglès. Fins i tot vaig entrar en una classe i vam parlar amb els nens de Barcelona. L'única cosa que sabien era: Messi.












SDN Menteng 01 Jakarta Primary School Parlant amb els estudiants


M´he adonat que som afortunats, de que tenim moltes joguines, materials i facilitats que a altres llocs del món ni somien. I que hem d'intentar transmetre als alumnes aquesta importància.

Això si, l'educació és igual a tot arreu i el somriu dels nens i nenes també!